Kevättalven keskeltä

Tomaatin taimet kurkkivat ujosti ikkunasta näkyvää lumista maailmaa. Pihalla on vielä puolisen metriä lunta ja jäätä. Vielä ei juuri pihahommiin pääse. Omenapuut leikkasimme pääsiäisenä. Marjapensaat ja vadelmat joutuvat vielä odottamaan, sillä oksat ovat osittain lumen alla piilossa. Hitaasti kevät hiipii Pyrylään.

Tähän aikaan vuodesta ihanaa on aamuauringon valo valkoisilla hangilla. Hankiaiset vievät houkuttelevat kulkijaa pidemmällekin kävelylenkille ja hangen jäljistä voi nähdä luonnon kulkijoiden liikkumisia.

Pihallamme oli vieraillut pöllö saalistamassa hiiriä. Hienot jäljet oli jäänyt siiven kärjistä lumihankeen. Saisi käydä useamminkin en nimittäin ole kovin ihastunut noihin pihalla (ja välillä sisällä) viipottaviin hännäkkäisiin. Viime syksynä pihaamme muutti myös rottia, joita olemme talven aikana yrittäneet pyydystää erilaisin konstein siinä juurikaan onnistumatta.

Tässä vielä innokkaat kasvihuonekurkun taimet. Lajikkeet Telegraph Improved ja Femspot. Telegraph Improved lähti todella reippaasti kasvuun ja on tuo isolehtisempi.

Tomaateista laitoin tänä vuonna kasvamaan Zuckertraubea, Tanskan vientiä ja Sungoldia. Sungold aloitti kasvun todella nopeasti. Niitä ei tuossa alkukuvassa olekaan. Tanskan vienti taas iti kaikkein parhaiten.

 

Uudet kukkapenkit

Tältä ne nyt näyttävät minun uudet kukkapenkkini. Enää puuttuu multa ja istutukset. Remontin alta pelastetut kasvit odottavat jo valeistutuksessa oikeaan penkkiin pääsyä.

WP_20160826_19_01_51_Pro

Näitä tuli siis 3 kappaletta. Odottamassa penkkiin pääsyä on muutama pioni, palavaa rakkautta, jättipoimulehteä, erilaisia kurjenpolvia, muutama kärhö ja ritarinkukkaa. Lisää kasveja täytyy vielä hommata ennen kuin penkit on täynnä.

Jos kevään tulppaanit ovatkin kelta ja oranssi voittoisia haluan keskikesälle romanttisempia sävyjä, vaaleanpunaista ja -sinistä sekä lilaa. Syksyllä saa taas tulla tummenpaa ja räiskyvämpää väriä esim. liljoissa.

WP_20160826_19_02_57_Pro

 

 

Mukuloita, mukuloita

Nyt on selattu nettiä ja googletettu kevääksi kukkaloistoa. Rakastan keväällä voimakkaan värisiä kukkia, jotka luovat kontrastia muuten harmaanruskeaan maahan.

Tulppaaneista pidän ”pioni”-mallisista runsaan pyöreistä tulppaaneista, niiden lisäksi pitää olla idänsinililjaa ja krookuksia. Jättilaukat kuuluvat myös suosikkeihini. Tässä muutama tänä syksynä tilaamani kukkanen.

phpThumb_generated_thumbnail
Sun Lover
91602935
Monsella

Sun Loveria minulla on ollut jo pitkään, mutta nyt, kun uusimme kukkapenkit, niin tarvitsen ”tuoreita” mukuloita.

Kukkapenkkejä

Niitä on nyt muurattu harkoista kokonaista kolme kappaletta. Isoin on 3 metriä x 120 cm ja korkeus 60 cm. Laitan kuvia, kunhan hyvä sää ja kamera osuvat yhtä aikaa pihalle.

Tältä näytti illalla

Kovasti on sepeliä levitettynä pitkin maita ja mantuja. Tuonne ihan taakse tulee kasvihuone. Sen eteen tulee oleskelualuetta kukkapenkkeineen ja ”kesäkeittiö” nousee kuvaajan taakse tai vierelle.

WP_20160804_18_43_12_Pro

Tässä Onni jaloittelemassa ja tarkastelemassa työn jälkiä.

WP_20160804_18_47_33_Pro

Tässä taas Tokon kommentit piharemontista. Kaivinkone oli Tokolle hivenen jänskättävä asia ja sitä olisi pitänyt päästä häkistä vähän lähemmin tutkimaan. Pienen rapsuttelu ja jutteluhetken jälkeen Tokko kuitenkin tyytyi osaansa ja katseli tilannetta häkin lävitse. Taikaa koko homma ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Beaglemäisellä tyyneydellä hän tyytyi seurailemaan remonttia kopin katolta katsellen.

WP_20160804_18_48_00_Pro

Tänään vielä jatkuu kaivinkoneen kanssa ja sitten alkaa varsinainen pystytys ja rakennus urakka, joka jatkunee loppusyksyn ajan.