Tokko kouluun! osa 1.

Tokko on tässä talven aikana alkanut aiheuttaa harmaita hiuksia. Sen mielestä meillä ei tarvitse totella muita kuin isäntää. Meitä muita sopii ohikulkiessa käydä näykkäämässä ja on aivan soveliasta tervehtiä juoksemalla suoraan päin ja hypätä etutassut olkapäille.

Toinen suuri ongelma on hihna. Se on Tokosta suorastaan vapauden riistoa. Tavattoman kamala kapistus. Kolmas ongelma on auto. Se on kamaluudessaan pahempi kuin hihna. Korostetaan vielä, että hihnaa ei ole Tokolla (eikä muillakaan meidän koirista) käytetty minään rangaistusvälineenä. Neljäs ongelma (tästä olen aivan varma) on se, että Tokko ei yksinkertaisesti puhu ihmistä vaan sutta.

Tokko on meidän perheen kuudes koira ja tällaisia alkukantaisia rotuja edustavista koirista neljäs. Silti meille oli suuri yllätys miten susimaiseksi Tokko alkoi kehittyä. Ongelmathan eivät alkaneet heti pentuna (paitsi ettei Tokko suostunut kävelemään hihnassa). Vasta tässä vuoden vaihteen jälkeen, kun Tokko oli siinä 10 kk alkoi tulla ongelmia. Kyllä Tokkoa on siis koulutettu ja opetettu heti pennusta lähtien ja sisällä Tokko käyttäytyykin ihan hyvin. On siis sisäsiisti, ei juuri tuhoa mitään eikä hypi sohvilla eikä pöydillä. Ulkona taas vaistot, suuri ego ja valtava energia saavat vallan, eikä meiltä ole tähän asti löytynyt keinoja Suden kesytykseen.

Niinpä selailin hetken nettiä ja etsin meille kouluttajan, joka kouluttaisi minua ja isäntää (ja lapsia) kouluttamaan Tokkoa.

 

Tietoa kirjoittajasta

riikkatiina

Kirjoittelen meidän kotipihan tapahtumista. Meillä on sekalainen määrä koiria, kaksi lasta ja sekalainen tontti maalla sekä rajallisesti aikaa kaikkeen. Viime aikoina remonttipuuhat sisätiloissa ovat haitanneet pihanlaittoa, mutta tehdään mitä keritään ja jaksetaan. Kaiken ei aina tarvitse olla ihan tiptop, eikä tässä pihassa todellakaan ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *